Επαναλειτουργία σχολείου


Αγαπητοί γονείς ,
Είμαστε  έτοιμοι  να υποδεχθούμε τους μαθητές μας. Το σχολείο μας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες κι έχει λάβει τα μέτρα προφύλαξης για να επαναλειτουργήσει.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

1η Ιουνίου Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, ξεκινάμε με σχέδιο, με μέτρα προφύλαξης, με αίσθημα ατομικής ευθύνης και συλλογικής προσπάθειας, με εμπιστοσύνη, με συνεργασία και συνέργεια.


  • ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

 Δευτέρα –Τετάρτη- Παρασκευή
1ο τμήμα, οι μαθητές όπως έχουν διαχωρισθεί από τους εκπαιδευτικούς.
Τρίτη - Πέμπτη
2ο τμήμα, οι μαθητές όπως έχουν διαχωρισθεί από τους εκπαιδευτικούς.
Για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών θα ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία:
Στις εισόδους του σχολείου θα υποδέχονται τους μαθητές οι εφημερεύοντες .
Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο σε γονείς ή σε οποιονδήποτε άλλον.
Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο. Οι μαθητές πηγαίνουν κατευθείαν στις αίθουσές τους, χωρίς συνωστισμό, τηρώντας αποστάσεις, χωρίς να πιάνουν την κουπαστή.
Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων βρίσκονται στις πόρτες των τάξεων, έχουν φροντίσει για το άνοιγμα των τάξεων και των παραθύρων ώστε να υπάρχει φυσικός αερισμός της αίθουσας, υποδεικνύουν την ακριβή θέση του κάθε μαθητή.
Οι γονείς πρέπει να έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν τους μαθητές με κολατσιό και νερό.
Το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει.
  • ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ 

 (υπάρχουν σημάδια για να καθίσουν τα παιδιά κρατώντας αποστάσεις)

Α΄ ΤΑΞΗ : α΄ ομάδα – Δ ΄ ΤΑΞΗ : β΄ ομάδα : χώρος γύρω από το πρώτο  δέντρο παραλίας
Β΄ ΤΑΞΗ α΄ ομάδα – Ε΄ ΤΑΞΗ : β΄ ομάδα : χώρος γύρω από τα 2 δέντρα Αγίου Διονυσίου
Γ΄ ΤΑΞΗ : α΄ ομάδα - ΣΤ΄ ΤΑΞΗ : β΄ ομάδα : χώρος γύρω από τα 2 τελευταία δέντρα παραλίας
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : χώρος γηπέδου βόλεϊ και υπόστεγο

Για  οργάνωση της αίθουσας διδασκαλίας, προβλέπονται τα εξής:

Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας δεν υπερβαίνει τους 15. Η διδασκαλία γίνεται στην αίθουσα που έχει καθοριστεί για κάθε τμήμα και ομάδα (Α/Β) ή σε ανοιχτό χώρο.
Τα θρανία θα έχουν κοινό προσανατολισμό.
Ο κάθε μαθητής έχει το δικό του θρανίο και καρέκλα, τα οποία χρησιμοποιεί καθημερινά και για όλη τη διάρκεια των µαθηµάτων. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν θρανίο ή καρέκλα άλλου συµµαθητή τους. Κάθε μαθητής παραμένει στο θρανίο του ή στον χώρο που έχει οριστεί να κάθεται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.
Η διάταξη των θρανίων και του τρόπου που κάθονται τα παιδιά στην αίθουσα διδασκαλίας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μεταξύ των θρανίων απόσταση, τουλάχιστον, ενός με ενάμισι μέτρου.
Τα καθίσματα τοποθετούνται στην αριστερή κα δεξιά πλευρά των θρανίων εναλλάξ ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των καθήμενων μαθητών. 

Υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία στους μαθητές ότι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, για μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
Επισημαίνουμε στους μαθητές ότι σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος πρέπει να χρησιμοποιείται χαρτομάντιλο ή να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα. Συστήνεται οι μαθητές έχουν μαζί τους χαρτομάντιλα και αντισηπτικά για να μην μετακινούνται από τη θέση τους. Είναι σημαντικό να υπενθυμίζεται στους μαθητές ο σωστός τρόπος που πρέπει να πλένουν τα χέρια τους.
Τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί απαραίτητα επιμελές πλύσιμο/απολύμανση των χεριών (είτε με νερό και σαπούνι είτε με το αλκοολούχο διάλυμα που υπάρχει στην τάξη).
Οι μαθητές χρησιμοποιούν αυστηρά τα ατομικά τους αντικείμενα (βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόρο του πίνακα). Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων. Δεν χρησιμοποιούν το σφουγγάρι του πίνακα.
Τα εποπτικά μέσα του σχολείου να χρησιμοποιούνται μόνο από τον εκπαιδευτικό. Πριν από την έξοδο για διάλειµµα και πριν οι μαθητές αποχωρήσουν από την αίθουσα γίνεται υπενθύμιση από τον εκπαιδευτικό για τα το χώρο και μέτρα ασφάλειας που θα ακολουθούνται κατά το διάλειµµα.
Γίνεται, συστηματικά, υπενθύμιση από τον εκπαιδευτικό στους μαθητές για επιμελές πλύσιµο των χεριών, τήρηση των καθορισµένων αποστάσεων κ.λπ.

  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 

 Η αποχώρηση θα γίνεται από τις ίδιες εξόδους προσέλευσης στις 13.15

  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

 Το σχολείο έχει πάρει όλα τα μέτρα και έχει προμηθευτεί τα ανάλογα υλικά καθαριότητας ώστε η  καθαρίστρια απρόσκοπτα να προσφέρει τις υπηρεσίες της.
   
  • ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ


 Προσδιορίζεται χώρος, η αίθουσα Πληροφορικής, για τη διαχείριση και απομόνωση πιθανού κρούσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Υπεύθυνος ορίζεται η εκπαιδευτικός Π.Ε. 70 Λιβέρη-Κροκά Αννα Μαρία  με αναπληρώτρια την εκπαιδευτικό Π.Ε. 70 Δαβέρου Ελένη

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
Η Διευθύντρια
 
Επίσης έγινε μια πρώτη εκτίμηση του αριθμού των μαθητών που θα επιστρέψουν στα θρανία. Για τους μαθητές που δεν θα επιστρέψουν πρέπει να καταθέσετε δήλωση ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως. Πατήστε εδώ για την υπεύθυνη δήλωση.

Δείτε στην εικόνα τους κανόνες υγιεινής του Υπουργείου Υγείας.